Když se dovolená promění v noční můru

5. února 2024

Sluníčko, koupání a pohoda. Takhle si svůj výlet malovala Katka. Její dovolená ale skončila dřív, než začala. Jedno uklouznutí skončilo ošklivým úrazem hlavy a následnou operací. Aby toho nebylo málo, do všeho se zapletla také pojišťovna, která po Katce požadovala zaplatit přes 1 milion korun.

Katka dlouho toužila po dobrodružství v zahraničí. Bohužel dopředu netušila, že její výlet bude úplně jiný, než si představovala. Jednoho dne objevovala krásy ostrova, když upadla na útes a silně se bouchla do hlavy. Katku v bezvědomí našel procházející pár, který naštěstí nezaváhal a okamžitě zavolal sanitku. Úraz hlavy byl natolik vážný, že Katka v nemocnici podstoupila náročnou operaci mozku.

Katka byla samozřejmě pojištěná a pojišťovna uhradila veškeré náklady na léčbu a let do pražské nemocnice. Po dlouhém zotavování byla konečně schopná fungovat. Jenže tady náš příběh nekončí.  

Zhruba po 1 roce od nešťastné nehody dostala Katka dopis. „Prosíme o předložení policejního protokolu pro likvidaci předmětné události. Pokud nám ho nedodáte, budeme po vás vymáhat náhradu vynaložených nákladů v celkové výši 1.084.402,80 Kč,“ psala pojišťovna.  

V tu chvíli se Katce podlomila kolena. „To se mi snad jen zdá.“ Ještě že její tatínek měl sjednané právní pojištění pro rodiny, a tak advokáti D.A.S. mohli včas zakročit. Brzy pojišťovně zaslali dopis, ve kterém žádali o upuštění od policejního protokolu. Ten totiž vůbec neexistoval (a ani existovat nemohl), protože celá záležitost se řešila přímo s lékaři – nikoliv s policií.  

Co na to pojišťovna? Ta zahájila přezkoumání celého případu, a nakonec dospěla k závěru, že advokáti mají pravdu. Katka zanedlouho dostala dopis s informací, že policejní protokol už není zapotřebí a že po ní nic vymáhat nebudou. Asi si dokážete představit, jak moc si celá rodina oddychla.  

Pro advokáty byl však největší odměnou děkovný dopis od tatínka Katky. „Moc šancí jsem tomu nedával, ale v duchu jsem doufal. Nesmírně si vážím, co jste pro mou dceru udělali. Bez právní pomoci bych si nevěděl rady a pod nátlakem pojišťovny bych byl donucen částku nějakým způsobem uhradit.“ Celý případ měl šťastný konec a rodina Katky může žít dál bez obav, že jim od pojišťovny přijde další nemilá zpráva. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek