Každý milimetr se počítá

27. února 2023

Když se snažíte něco postavit, roli hraje každý milimetr. Víte, co dělat, když vám přijde zboží s jinými rozměry? Takovou otázku si kladl i pan Adam, který obdržel dlaždice s velkou odchylkou. A jeho stavební projekt se náhle ocitl ve slepé uličce.

Pan Adam je velký kutil, který dlouhou dobu snil o tom, jak si zvelebí svou terasu. A kde jinde začít než od podlahy. Pečlivě si vypočítal rozměr a následně si dlaždičky na e-shopu objednal. „Už se nemůžu dočkat, až se do toho pustím,“ pobrukoval si vesele pan Adam. Jak velké zklamání ho čekalo, když objednávka dorazila.  

Každá dlaždice podle informací na e-shopu měla odpovídat rozměrům 60×60×2 cm. Pan Adam po zahájení pokládky ale zjistil, že dlaždice vůbec nemají smluvené rozměry. „To se mi snad jen zdá,“ povzdechl si. Na doplnění prostoru by potřeboval ještě dalších 10 dlaždic v celkové hodnotě 3.490 Kč

Pan Adam byl z celé situace opravdu nešťastný, protože chtěl mít projekt co nejdříve dokončený. Rozhodl se proto obrátit na právníky, aby mu poradili, jak postupovat. Co o takové situaci říká zákon? Podle normy ČSN EN 14411 je přípustná odchylka ± 0,5 % – v případě objednaných dlaždic by se tedy toleroval rozdíl 3 mm. Dále se také ukázalo, že při rozkliknutí detailu dlaždic na e-shopu, není žádná odchylka zmíněná. Až webu prodejce byl manuál pro výběr dlaždic včetně upozornění, že některé dlaždice mohou vykazovat odchylku 1 až 2 mm – tedy menší odchylku, než jakou doopravdy měly. 

Právníci na nic nečekali a oslovili e-shop, aby doplatil zbývajících 10 dlaždic. A měli štěstí. Narazili na prodejce, který dokázal uznat svou chybu a spokojenost pana Adama pro něj byla důležitější než peníze. Svému zákazníkovi bez dalšího odkladu zaplatil částku, která pokryla nákup zbývajících dlaždic pro dokončení terasy. A tím se případ úspěšně uzavřel. „Díky, že jste za mě vše zařídili,“ řekl vděčně právníkům. Navíc se přesvědčil, že právní pomoc se hodí i při těch nejběžnějších denních záležitostech. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek