Evakuace z řeckého ráje

15. ledna 2024

Nádherná architektura, azurová voda a dechberoucí příroda. Řecko se stalo oblíbenou dovolenkovou destinací pro nejednoho Čecha. Jejímu kouzlu podlehl i pan Dominik, který pro celou rodinu objednal letní zájezd. Řecký výlet ovšem nabral zcela jiný směr – a idylka to zrovna nebyla.

O pobytu na Rhodosu pan Dominik snil už dlouho. Jeho představa o dokonalé dovolené se však rychle vytratila. Těsně před odletem na ostrově vypukly požáry, a proto se hned obrátil na cestovní kancelář, zda je na ostrově vůbec bezpečno. Přece jenom to byla dovolená s all-inclusive za více než 100.000 Kč. „Požár je od vašeho hotelu dostatečně daleko, takže se nemusíte ničeho bát,“ ujišťovala je delegátka. 

Co se ale nestalo…hned první den viděli černé mraky a na kopci jasné šlehající plameny. O pár hodin později vypadla elektřina a přestala téct voda. Situace se dál zhoršovala a kolem 10. hodiny večer jim pracovníci hotelu oznámili nemilou zprávu: „Musíme vás všechny evakuovat.“  

Na parkovišti panoval zmatek, jelikož na záchranu čekaly už stovky lidí. Autobus je následně odvezl do dalšího hotelu, kde společně s ostatními spali na zemi. Další den strávili na tenisových kurtech hotelu a čekali na nové informace. Jenže komunikace s delegátkou a cestovní kanceláří byla tragická. Na telefonáty ani zprávy nikdo neodpovídal, a pan Dominik (stejně jako ostatní) tak zůstali na všechno sami. 

Až po 2 dnech bylo konečně připravené letadlo do Čech. „Aleluja,“ zaradoval se pan Dominik, který byl z celé situace fyzicky a psychicky naprosto vyčerpaný. Spolu se svou rodinou se po dlouhém čekání dostali zpět do Prahy, a jakmile se trošku vzpamatovali, začali s cestovní kanceláří řešit reklamaci.  

Vzhledem k tomu, že na zájezdu nebyli ani 24 hodin, žádali vrácení peněz v plné výši a proplacení dodatečných nákladů. Jak asi tušíte, cestovní kancelář z požadavku pana Dominika nebyla dvakrát nadšená. A nabídla, že mu vrátí pouze ¾ ceny

Pan Dominik se ale nenechal odbýt a zavolal na pomoc advokáty D.A.S. Ti se hned pustili do řešení případu a zaslali cestovní kanceláři výzvu spolu s pádnými argumenty. Celé situaci by se totiž dalo předejít, kdyby dovolenou jednoduše zrušila. Zprávy o ničivém požáru a nebezpečí na Rhodosu kolovaly médii už týdny předtím. I přes to vše se cestovní kancelář rozhodla zájezd realizovat a všechny cestující ujišťovala, že požár jejich dovolenou nikterak neovlivní. 

Jak to nakonec dopadlo? Cestovní kancelář s argumenty advokátů samozřejmě nesouhlasila, nicméně se nechtěla pouštět do rozsáhlejšího sporu. A tak panu Dominikovi vyplatila celých 160.000 Kč. „Moc děkuji za ochotu a rychlé jednání. Bůh ví, jestli bych peníze vůbec dostal zpátky,“ sdělil vděčně advokátům. Na Rhodos pan Dominik ale ještě nezanevřel a prý se tam podívá hned, jak to bude možné – snad za lepších podmínek a s jinou cestovní kanceláří.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek