Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

11. března 2024

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Pan Ondřej často cestuje za prací a vždy hledá nové způsoby, jak zabavit svého synka, zatímco je pryč. Tentokrát pro něj měl něco speciálního – vlastnoručně poskládanou počítačovou sestavu. „Tati, to je paráda,“ zajásal Ondra junior. Jeho mamka Katka (ex manželka pana Ondřeje) z toho dvakrát nadšená nebyla, ale novou hračku mu nezabavila. Tohoto úkolu se zhostili až soudní exekutoři.  

Paní Katka se už nějakou dobu potýkala s finančními problémy, což vyvrcholilo mobiliární exekucí. Během ní do soupisu movitých věcí započítali i celou počítačovou sestavu, která ovšem nebyla její.  

Když se pan Ondřej vrátil z pracovní cesty, okamžitě kontaktoval advokáty D.A.S. „Pánové, mohou exekutoři zabavit něco, co mé bývalé vůbec nepatří?“ Odpověď zní ne. Po právní stránce byla věc zcela jasná – exekuce nemůže postihnout majetek osoby, proti které není vedena. Bylo však potřeba prokázat, že počítačová sestava je skutečně ve vlastnictví pana Ondřeje. 

Jak na to? V první řadě bylo nutné dohledat účtenky od jednotlivých komponentů a zajistit další užitečné důkazy. Byly to například fotografie sestavy v jeho „hráčském doupěti“ nebo zprávy se synkem, ve kterých sliboval, že mu za dobré známky sestavu půjčí. 

Advokáti D.A.S. zaslali veškeré důkazy a podali návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu. Soudní exekutoři návrh uznali a během několika dní zabavenou sestavu vrátili. „To je výborná zpráva, pánové,“ radoval se pan Ondřej. A nebyl jediný. Jeho synek se nemohl dočkat, až bude moci pokračovat v rozehrané adventuře – a tentokrát snad bez vyrušení. Pan Ondřej se zase přesvědčil, jak šikovná je právní asistence a jak důležité je chránit své vlastní zájmy. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek